<
>

Arozarena steelt de show tegen Red Sox van Bogaerts

Boston Red Sox is de play-offs alles behalve lekker gestart. De ploeg van Xander Bogaerts die New York Yankees in de Wildcard Game nog uitschakelde, begon tegen Tampa Bay Rays met een 5-0 nederlaag aan de play-offs. Ook de White Sox trokken aan het kortste eind.

Randy Arozarena's voorraad aan magie in oktober leek nooit op te houden. Arozarena - de belangrijkste kandidaat voor American League Rookie of the Year - schreef geschiedenis door de eerste speler in de geschiedenis van de play-offs te worden die in dezelfde wedstrijd 't thuishonk stal en een homerun sloeg, tijdens die 5-0 overwinning. De eerste steal-of-home in een playoff-wedstrijd sinds 2016.

"Ik merkte dat de werper me niet in de gaten hield. Daardoor kon ik net genoeg voorsprong pakken om 't te halen.", zei Arozarena na afloop. "Dat is de eerste keer dat ik ooit het thuishonk heb gestolen."

De 26-jarige buitenvelder, die nog steeds een rookie is ondanks dat hij records vestigde met 10 homeruns en 29 honkslagen in 20 wedstrijden tijdens het Postseason van 2020, stal de thuisplaat tegen Boston reliever Josh Taylor om de stand op 5-0 te brengen in de zevende inning, nadat ie op de honken kwam door 4 wijd.

Ander hoogtepunt in het duel: Nelson Cruz sloeg de bal tegen de bovenrand van het stadion. Goed genoeg voor een homerun.

White Sox verliezen
Niet alleen de Red Sox verloren in de nacht van donderdag op vrijdag, ook de Chicago White Sox gingen ten onder. Voor het eerst sinds de Wold Series in 2005 stonden de White Sox tegen Houston Astros. Jordan Alvarez zorgde al vroeg in het duel voor een voorsprong voor de ploeg uit Texas.

Publiekslieveling José Altuve zorgde als vanouds voor spektakel en kwam twee keer over de thuisplaat. Eenmaal in de derde en eenmaal in de vierde inning. Uiteindelijk werd het 1-6 voor de Astros, nadat Tim Anderson het enige punt maakte voor de White Sox.