<
>

Closer Jansen goud waard voor LA Dodgers in Wildcardgame

Los Angeles Dodgers mag in de MLB blijven hopen op titelprolongatie. In de Wildcard game van de National League rekenden de Dodgers, met Kenley Jansen in de ploeg, af met St. Louis Cardinals: 3-1.

Chris Taylor groeide in een uitverkocht Dodger Stadium uit tot de grote man. Onder toeziend oog van 53.193 toeschouwers sloeg hij in de negende inning, bij een stand van 1-1, een two-run homerun.

Belangrijke rol Jansen

Kenley Jansen was ook van grote waarde bij de Dodgers. De closer gooide in de negende inning drie man uit, waarna Taylor voor de beslissing zorgde.

De fans van de Dodgers kunnen zich nu opmaken voor een kraker. In de volgende ronde neemt de ploeg het namelijk op tegen rivaal San Francisco Giants. De Giants, die tijdens het reguliere seizoen 107 wedstrijden wonnen, bleven in de National League West de Dodgers (106 zeges) nipt voor.

World Series

De ploeg uit LA is de titelverdediger in de MLB. Vorig jaar wonnen de Dodgers in de World Series met 4-2 van Tampa Bay Rays. In 2017 en 2018 verloor Jansen met zijn ploeg de grote finale.

LA Dodgers neemt het in de eerste ronde van de play-offs dus op tegen de Giants. Het wordt de eerste keer dat de twee rivalen elkaar treffen in de play-offs. De Dodgers willen hun titel prolongeren. De laatste club die dat lukte, was New York Yankees dat in 1998, 1999 en 2000 de World Series won.

Xander Bogaerts hielp Boston Red Sox dinsdag al aan een plaats in de play-offs van de American League. Met een homerun leidde de Arubaan de zege op New York Yankees in de Wildcard game in (6-2).

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.