<
>

Belangrijke Bogaerts schakelt met Red Sox Yankees uit

Boston Red Sox heeft zich ten koste van aartsrivaal New York Yankees geplaatst voor de volgende ronde in de MLB play-offs. In de Wildcard game was de ploeg van Xander Bogaerts in Boston de sterkste: 6-2.

In de allesbeslissende wedstrijd, die het seizoen kan maken of breken, begonnen de Red Sox sterk. Niemand minder dan Bogaerts opende de score met een homerun. De 29-jarige Arubaan zorgde ervoor dat ook ploegenoot Rafael Devers kon scoren: 2-0.

Bogaerts bezorgde in de zesde inning de thuisploeg nog een punt door na een honkslag van Alex Verdugo over de thuisplaat te komen. "We moeten hiervan genieten", zei de korte stop van de Red Sox, die in 2013 en 2018 de World Series won. "Dit was een zware wedstrijd, alles of niets. Ik had zo'n wedstrijd nog nooit gespeeld. Het moest hierin gebeuren, we zouden geen nieuwe kans krijgen. De Yankees zijn klaar en wij gaan door."

Yankees klaar
Het seizoen voor de NY Yankees zit er op. Tampa Bay Rays is in de American League Division Series de volgende horde voor de Red Sox. In de Wildcard Game van de National League strijden LA Dodgers St. Louis Cardinals om het laatste ticket voor de Division Series.

LA Dodgers - St. Louis Cardinals is in de nacht van woensdag op donderdag om 2.00 uur live te zien op ESPN