<
>

MLB: Yankees en Red Sox naar Wild Card

ProShots

De kaarten zijn geschud. Na 162 wedstrijden zijn de New York Yankees en Boston Red Sox zeker van deelname aan de play-offs. Vooraf waren er nog allerlei scenario's waarbij er een of meerdere beslissingswedstrijden gespeeld moesten worden, maar door moeizame overwinningen van zowel de Yankees als de Red Sox zijn zij het die het tegen elkaar op mogen nemen in de Wild Card-wedstrijd in de American League. Voor de andere kanshebbers Toronto Blue Jays en Seattle Mariners is het seizoen voorbij.

De Yankees hadden - zoals verwacht - moeite met Tampa Bay Rays. De Rays zijn al lang en breed door naar de play-offs, maar wilden het feestje uiteraard wel verzieken voor de Yankees. Lang was het 0-0, maar in de negende inning was het toch raak. Een binnengeslagen punt van Aaron Judge, waardoor Tyler Wade kon scoren was genoeg: 1-0.

Voor de Red Sox - met Nederlander Xander Bogaerts - was het helemaal billenknijpen. In de vijfde inning stond het namelijk nog 5-1 voor Washington Nationals. Een comeback in de zesde en zevende inning en een homerun met een man op de honken van Rafael Devers in de negende was nipt genoeg: 7-5.

Yankees - Red Sox dus in het historische Fenway Park in Boston. Een affiche om de vingers bij af te likken.

Einde verhaal

De overwinningen van New York en Boston waren slecht nieuws voor de Blue Jays, die al lang en breed klaar waren na een makkie tegen Baltimore Orioles. In de eerste inning was het al 3-0 en na vijf innings stond er 12-2 op het scorebord. George Springer opende het bal met een solohomerun in de eerste inning en kon later ook nog een grand slam en dus vier punten bijschrijven. Het werd uiteindelijk: 12-4. Een mooie overwinning om het seizoen mee af te sluiten, maar net niet genoeg.

Seattle Mariners was ook een van de vier kanshebbers, maar na een 7-3 nederlaag tegen Los Angeles Angels kan er vakantie gevierd worden. De droom om voor het eerst sinds 2001 weer een keer de play-offs te halen valt definitief in duigen.

De play-offs in de MLB zijn vanaf de nacht van dinsdag op woensdag live te zien op ESPN en ESPN 4