<
>

Spanning om play-off tickets MLB neemt toe na misstap Yankees

De spanning in de strijd om een ticket voor de Wild Card Games nadert het kookpunt. Liefst vier teams in de American League strijden om slechts twee tickets. De Yankees, Red Sox, Blue Jays en Mariners gaan nek-aan-nek in het laatste weekend van het reguliere seizoen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen zowel de Yankees als de Mariners onderuit tegen respectievelijk de Angels en de Rays. De Red Sox en Blue Jays profiteerden beide van de mistap van de concurrentie, waardoor de ploeg uit Boston nu virtueel het tweede ticket te pakken hebben.

Huidige stand
Yankees: 91-69 (huidige 1e Wild Card)
Red Sox: 90-70 (huidige 2e Wild Card)
Blue Jays: 89-71 (één winstpartij achter de 2e Wild Card)
Mariners: 89-71 (één winstpartij achter de 2e Wild Card)

Het programma van de vier overgebleven ploegen in de AL Wild Card race voor hun laatste twee wedstrijden t/m zondag:
Blue Jays vs. Orioles
Mariners vs. Angels
Red Sox vs. Nationals
Yankees vs. Rays.

Ontknoping
Als de Yankees hun resterende twee duels verliezen, de Red Sox één keer én de Mariners en Blue Jays twee keer winnen, dan eindigt deze vierstrijd gelijk na 162(!) wedstrijden. Er volgen dan twee beslissingswedstrijden waarin de winnaars zich plaatsen voor de Wild Card Game die uiteindelijk toegang geven tot de play-offs en uiteindelijk de World Series.

Uiteraard zijn er ook scenario’s denkbaar waarin twee of drie ploegen gaan strijden om één van beide tickets, maar nu het nog kan dromen de MLB-fans van dat ene scenario: beslissingswedstrijden tussen vier teams om twee tickets.

Een gigantische climax volgt als dit scenario zondag op de slotdag nog in leven is. Alle slotwedstrijden worden dan gelijktijdig gespeeld om 21:00 uur en uiteraard is dat live te volgen op ESPN.

Red Sox - Nationals kijk je vanavond vanaf 22:00 uur LIVE op ESPN Extra en in de nacht van zaterdag op zondag zie je vanaf 03:00 uur Mariners - Angels op ESPN3.