<
>

Bloedstollende strijd om laatste play-off tickets MLB

ANP Foto

Na 159 wedstrijden in de MLB ligt er nog altijd een ongekend scenario op de loer: maar liefst vier teams in de American League strijden nog om slechts twee tickets voor de Wild Card Games. De Yankees, Red Sox, Mariners en Blue Jays gaan dat mogelijk uitvechten in beslissingswedstrijden NA het reguliere seizoen.

De situatie in aanloop naar de AL Wild Card Games is dus nog behoorlijk spannend als we het laatste weekend van het 2021 seizoen ingaan.

Huidige stand
Yankees: 91-68 (huidige 1ste Wild Card)
Red Sox: 89-70 (gelijk met Mariners voor 2e Wild Card)
Mariners: 89-70 (gelijk met Red Sox voor 2e Wild Card)
Blue Jays: 88-71 (één winstpartij achter de 2e Wild Card)

Het programma van de vier overgebleven ploegen in de AL Wild Card race voor hun laatste drie wedstrijden t/m zondag:
Blue Jays vs. Orioles
Mariners vs. Angels
Red Sox tegen Nationals
Yankees vs. Rays

Als de Yankees hun resterende drie duels verliezen, de Red Sox én Mariners er twee van de drie winnen en de Blue Jays alle resterende duels winnen dan eindigt deze vierstrijd gelijk na 162(!) wedstrijden. Er volgen dan twee beslissingswedstrijden waarin de winnaars zich plaatsen voor de Wild Card Games die uiteindelijk toegang kunnen geven tot de play-offs en uiteindelijk de World Series.

Uiteraard zijn er ook scenario’s denkbaar waarin twee of drie ploegen gaan strijden om één van beide tickets maar nu het nog kan dromen de MLB-fans van dat ene scenario: beslissingswedstrijden tussen vier teams om twee tickets.

Een gigantische climax volgt als dit scenario zondag op de slotdag nog in leven is. Alle slotwedstrijden worden dan gelijktijdig gespeeld om 21:00 uur en uiteraard is dat live te volgen op ESPN.