<
>

Gilbert debuteert met no-hitter voor het eerst sinds 1953

Tyler Gilbert schreef zaterdagavond geschiedenis in de MLB door te debuteren op het hoogste niveau met een no-hitter. De pitcher van de Arizona Diamondbacks loste daarmee Bobo Holloman af, die in 1953 de laatste pitcher was die hetzelfde kunstje flikte.

In totaliteit was Gilbert pas de vierde werper die het voor elkaar kreeg. Voor Holloman lukte het twee Amerikanen in de negentiende eeuw. De 27-jarige Amerikaan uit Santa Cruz, Californië zag zijn team met 7-0 winnen van de San Diego Padres en was uitzinnig. "Het was gewoon een van die dagen", zei Gilbert na afloop. "Ik weet dat er ballen werden geslagen, maar ze werden geraakt door onze jongens. En toen maakte ik goede worpen. Het was de hele tijd gewoon een soort haast, om eerlijk te zijn."

"Het was raar", zei Gilbert. "Ik was helemaal niet nerveus en ik had het gevoel dat ik dat wel had moeten zijn. Ik weet niet waarom, maar ik bleef gewoon gaan en mijn ding doen. Ik was erg nerveus voor de wedstrijd, maar na de achtste inning van drie pitches dacht ik: 'Oké, dit gaat gebeuren.' Maar nee, ik bleef een beetje nuchter en bleef toen pitches maken."

Er zijn dit seizoen acht Major League-no-hitters geweest, een evenaring van het record dat stamt uit 1884.