<
>

Field of Dreams-duel prooi voor White Sox

Chicago White Sox heeft de Field of Dreams-wedstrijd in de MLB met 8-9 gewonnen van de New York Yankees. In een sprookjesachtig decor in Dyersville, Iowa uit de bekende Field of Dreams-film uit 1989 wonnen de White Sox dankzij een homerun in de negende inning. Een filmachtig einde in een openluchttheater.

De wedstrijd tussen de twee ploegen werd op dezelfde locatie gespeeld als waar de film destijds is gedraaid. Alleen niet op hetzelfde veld, dat voldoet namelijk niet aan de MLB-eisen. Er was een mini-stadion ernaast gebouwd waar 8000 toeschouwers in kunnen, vlakbij het originele Field of Dreams. Het lijkt er uiteraard wel op, met op de achtergrond het maisveld. Inwoners uit de staat Iowa kwamen in aanmerking voor een kaartje door deel te nemen aan de MLB-loterij.

De White Sox uit 1919 (toen nog Black Sox genaamd) speelden in de film een belangrijke rol en waren daarom ook nu uitgenodigd voor de wedstrijd. Dankzij de winst op de Yankees blijven zij koploper in de American League Central. In de eerste inning kwamen de White Sox al op voorsprong dankzij een homerun van de Cubaanse José Abreu.

De ploeg uit Chicago bleef lange tijd aan de leiding. Aan het eind van de vierde inning stond het 3-7 voor de White Sox, die steeds vaker hun ballen het maïsveld in zagen vliegen. Vanaf de zesde inning werd het duel weer spannend. Brett Gardner vond daarin het maïs waarna, Giancarlo Stanton en Aaron Judge een homerun sloegen in de negende inning.

Met een 8-7 achterstand begonnen de White Sox aan de laatste inning. Met Seby Zavala op het eerste honk kwam korte stop Tim Anderson aan slag. Met een uit op het bord sloeg de 28-jarige Amerikaan de bal ver het maïsveld en besliste daarmee het eerste duel van het drieluik: 8-9. De andere wedstrijden worden gewoon op eigen grond gespeeld.