<
>

Field of Dreams-wedstrijd live te zien op ESPN

MLB

In de Verenigde Staten houden ze wel van een goede sportfilm. Moneyball, Coach Carter en Rocky om er maar een paar te noemen. In 1989 werd de film Field of Dreams uitgebracht. Een film over een boer (gespeeld door acteur Kevin Costner) die een honkbalveld plaatst op zijn maisveld in Dyersville, nadat een stem in zijn hoofd zegt dat er grote spelers dan komen.

De MLB brengt 32 jaar na de film weer grote namen namen naar het dorp met iets meer dan 4000 inwoners. Het is de eerste MLB-wedstrijd ooit in de staat Iowa. Donderdagnacht spelen de Chicago White Sox en New York Yankees hun wedstrijd op het Field of Dreams. De White Sox uit 1919 (toen nog Black Sox genaamd) speelden in de film een belangrijke rol en zijn daarom ook nu uitgenodigd voor de wedstrijd.

De ploeg van Tony La Russa doet het overigens uitstekend dit seizoen en staat bovenaan in de American League Central. De Yankees strijden nog volop om een ticket in de play-offs. De wedstrijd tussen de twee ploegen wordt op dezelfde locatie gespeeld als waar de film destijds is gedraaid. Alleen niet op hetzelfde veld, dat voldoet namelijk niet aan de MLB-eisen.

Er is een mini-stadion ernaast gebouwd waar 8000 toeschouwers in kunnen. Vlakbij het originele Field of Dreams, dat nog altijd een toeristische attractie is. Het lijkt er uiteraard wel op, met op de achtergrond de maisveld. Inwoners uit de staat Iowa kwamen in aanmerking voor een kaartje door deel te nemen aan de MLB-loterij. Het is een unieke wedstrijd en dus worden veel van die kaarten ook online doorverkocht voor duizenden euro’s.

De Field of Dreams wedstrijd tussen de Chicago White Sox en New York Yankees is donderdagnacht vanaf 01:15 uur te zien op ESPN