<
>

Vladimir Guerrero Junior jongste uitblinker bij All-Star Game

ANP

Vladimir Guerrero Junior is de grote held geworden van de 91ste MLB All-Star Game. De belangrijkste slagman van Toronto Blue Jays is de jongste MVP (Most Valuable Player) aller tijden geworden bij de jaarlijkse erewedstrijd tussen de beste spelers van de American League en de National League.

Guerrero, vannacht goed voor een homerun, is pas 22 jaar (en 119 dagen). Daarmee scherpt hij het MVP-record aan van Ken Griffey Junior die in 1992 werd uitgeroepen tot de beste speler van de wedstrijd. Griffey was destijds 22 jaar en 236 dagen jong. De verkiezing voor de MVP van de All Star-game wordt sinds 1962 gehouden.

Guerrero, die zowel de Canadese als de Dominicaanse nationaliteit heeft, trad bovendien in de voetsporen van zijn vader, die ook Vladmir Guerrero heet. Pa Guerrero sloeg namelijk ook een homerun in een All-Star Game, in de editie van 2006.

De wedstrijd van dit jaar, in het Coors Field in Denver, had overigens ook een Nederlands tintje. Zowel Xander Bogaerts (American League) als Ozzie Albies (National League) maakte z’n opwachting. Bogaerts, die in de basis startte, speelde zijn derde All-Star-wedstrijd. Albies deed voor de tweede keer mee. Het duel werd overigens gewonnen door de American League-sterren: 5-2.