<
>

Alonso met 74 homeruns de beste in Home Run Derby

Pete Alonso van de New York Mets mag zich opnieuw de beste noemen in de Home Run Derby. De 26-jarige Amerikaan uit Tampa, Florida sloeg vannacht 74 homeruns bij elkaar en troefte daarmee Trey Mancini af in de finale. De Home Run Derby is een jaarlijks honkbalevenement in Amerika waarbij de beste slagmannen uit de MLB het tegen elkaar opnemen om wie de meeste homeruns kan slaan.

Alonso was in 2019 in zijn eerste seizoen in de MLB ook al de beste in de Home Run Derby en vorig jaar kon hij die titel niet prolongeren omdat het event niet door kon gaan vanwege de coronapandemie. De eerste honkman van de Mets kwam in de eerste ronde tegen Salvador Perez tot 35 homeruns waarna Juan Soto in de tweede ronde werd verslagen met 16 homeruns. Trey Mancini kwam in de finale in drie minuten tot 22 homeruns, waarna het vuurwerk kon worden afgevuurd toen Alonso met nog 35 seconden op de klok al tot zijn 23ste kwam.

De Amerikaan won één miljoen dollar met zijn tweede winst in de Derby, wat meer is dan zijn salaris in The Big Apple. Favoriet Shohei Ohtani stelde in de eerste ronde teleur en verloor van Soto. De Japanner van de Los Angeles Angels staat eerste in het homerunklassement van de MLB.