<
>

Dodgers-honkman test positief tijdens finale World Series, feest na afloop 'gewoon' mee

AP Photo/Eric Gay

De honkballers van Los Angeles Dodgers zijn voor het eerst sinds 1988 kampioen geworden in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB). Na afloop hangt er echter wel een schaduw over de historische eindzege. Derde honkman Justin Turner kreeg tijdens de wedstrijd een positieve uitslag van een coronatest en werd van het veld verwijderd, maar op beelden die rondgaan op het internet is nu te zien dat hij na afloop van de wedstrijd 'gewoon' mee feestte met zijn teamgenoten.

"Ik voel me geweldig en heb helemaal geen symptomen", schreef Turner na afloop op Twitter. "Ik heb zojuist elke emotie meegemaakt die je maar kunt bedenken. Ik kan niet beseffen dat ik er nu niet bij ben en met de jongens kan feesten. Maar ik ben zo trots op dit team en ik ben ongelooflijk blij voor de stad Los Angeles."

Vier uur later zag de wereld er echter heel anders uit: op hetzelfde medium circuleerden plots beelden van een feestvierende Turner. De derde honkman knuffelt, schudt handen en houdt daarbij vanzelfsprekend geen gepaste afstand van de omringde mensen. Op social media wordt furieus gereageerd op de acties van Turner.

De ploeg van Turner versloeg Tampa Bay Rays in het zesde duel van de World Series overigens met 3-1 en nam daarmee een beslissende 4-2 voorsprong in de best-of-seven finalereeks.