<
>

Yankees missen play-offs voor het eerst in zes jaar

Door een 7-1 verlies tegen Arizona Diamondbacks speelt New York Yankees dit seizoen nergens meer voor. Na een seizoen vol met blessures missen de Yankees voor het eerst sinds 2016 de play-offs.

"Het is klote", zei Yankees-manager Aaron Boone na afloop. "Je werkt een heel jaar keihard om in oktober voor een kampioenschap te spelen. Dus om nu definitief uitgeschakeld te zijn is klote."

Sterspeler van de Yankees Aaron Judge wil de komende periode niet bij de pakken neer gaan zitten en wil de club weer terugbrengen op het niveau waar het was. "We moeten aan veel dingen gaan werken en er zijn veel zaken die gefixt moeten worden", zei Judge na de definitieve uitschakeling. "Zeker als het seizoen helemaal voorbij is, mogen we niet stil gaan zitten."

Wat Judge precies bedoelde met de aanpassingen die gemaakt moeten worden, wilde hij niet uitleggen.

Reeks van blessures

De Yankees hebben dit seizoen amper over een volledig fitte selectie kunnen beschikken. Vaak moest er gerouleerd worden binnen de line-ups en konden de beste slagmannen niet opgesteld worden. Onder wie Giancarlo Stanton, Isiah-Kiner Falefa, Josh Donaldson, Jose Trevino en DJ LeMahieu waren op en aan, en langdurig geblesseerd. De fitte Judge bleef als eenzame kartrekker over voor New York Yankees.

Vorig jaar bereikten de Yankees nog de Championship Series, maar gingen daarin onderuit tegen de uiteindelijke winnaar van de World Series, Houston Astros.