<
>

Ontslagronde bij White Sox na dramatische periode vol incidenten

Getty Images via AFP

Dramatische resultaten, incidenten op het veld en een lamlendige sfeer binnen de ploeg hebben ertoe geleid dat Chicago White Sox-technisch directeur Rick Hahn en algemeen directeur Ken Williams per direct zijn ontslagen.

Na de incidenten van de afgelopen periode en ex-White Sox-speler Kenyan Middleton die uit de school klapte over het eraf lopen van de kantjes, leek het een kwestie van tijd totdat de bezem er doorheen zou gaan. “Het is een cliché, maar het klopt wel”, zei clubeigenaar Jerry Reinsdorf. “Sport is een resultaat gedreven aangelegenheid.”

De afgelopen jaren was de omhoog weg ingezet door de White Sox. De play-offs werden keer op keer behaald en een talentvolle jonge groep kwam bovendrijven. Totdat dit seizoen de resultaten enorm tegenvielen en de druk op de ploeg kwam te staan. “We hebben de afgelopen jaren veel successen geboekt als organisatie en de wederopbouw met jong talent ging de goede kant op. Toch is dit seizoen teleurstellend geweest op meerdere vlakken”, lichtte eigenaar Reinsdorf toe.

Bij de verloren wedstrijd van dinsdag tegen Seattle Mariners was het tweetal al niet meer van de partij, voorafgaand aan de wedstrijd werd het ontslag bekendgemaakt. Voor Williams kwam daarmee een einde aan zijn 31-jarige carriere bij de White Sox. De voormalig algemeen directeur werkte als sinds 1992 voor de ploeg, op verschillende posities.

Dutjes tijdens de wedstrijd

De White Sox kwamen nog meer onder vuur te liggen nadat voormalig speler Middleton zich uitliet over de ontbrekende werkethiek binnen de ploeg. Volgens Middleton waren er ‘geen regels’, kwamen spelers veelvuldig niet opdagen voor trainingen en werden er tijdens de wedstrijd dutjes gedaan, wanneer er opgewarmd moest worden.

Middleton was dan ook blij dat hij vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een overstap maakte naar New York Yankees.