<
>

Glansrol Albies in dubbele ontmoeting met New York Mets

Ozzie Albies heeft zich wederom laten gelden in de MLB. De in Willemstad geboren tweede honkman leidde zijn Atlanta Braves in een dubbele ontmoeting met New York Mets op zaterdag (lokale tijd) twee keer naar een overwinning.

Nadat het eerste duel al met 21-3 naar de Braves ging, was de tweede confrontatie ook afgetekend met 6-0 als eindstand. Albies trakteerde het publiek in beide ontmoetingen op een homerun. Nummers 27 en 28 van het seizoen.

De openingswedstrijd had met zes homeruns wat meer spektakel te bieden dan het duel later op de dag. Albies eindigde die eerste wedstrijd niet alleen met een homerun. Hij was namelijk goed voor zes RBI's (Runs Batted In). De Braves sloegen samen zes homeruns in die eerste ontmoeting. Matt Olsson werkte de bal twee keer in de tribunes en kwam daarmee op 42 homeruns in dit seizoen. Het meest van iedereen in de MLB.

Weer een homerun van Albies

In het tweede duel was het alleen Albies die een homerun noteerde. Hij bepaalde de eindstand op 6-0 met een 2-run homerun. Het was het slotakkoord van een zeer succesvolle dubbele ontmoeting met de Mets.

Vier op rij?

Voorafgaand aan de zogeheten doubleheader op zaterdag vochten de teams al een eerder duel uit. Daarin waren de Braves ook al te sterk. Ze wonnen die eerste wedstrijd van dit vierluik met 7-0.

Vannacht staan de Braves en de Mets voor de vierde keer op rij tegenover elkaar in New York. Om 01:00 uur (Nederlandse tijd) begint het duel.

De wedstrijd New York Mets - Atlanta Braves is zondag op maandagnacht om 01:00 uur live te zien op ESPN 4.