<
>

Dutjes tijdens de wedstrijd, verzuim en een vechtpartij; voormalig White Sox-pitcher doet boekje open

Getty Images via AFP

Vanaf de springtraining, de voorbereiding op het MLB-seizoen, liep Chicago White Sox al achter de feiten aan. Het is de reden dat Keynan Middleton blij is dat hij naar een nieuw team mocht. Kort voor het verlopen van de trade deadline maakte de pitcher een overstap naar New York Yankees. Enkele dagen na zijn overstap doet de voormalig speler van Chicago White Sox een boekje open over de sfeer binnen de ploeg.

Aan het begin van het seizoen had de MLB-ploeg nog serieuze ambities. Drie maanden na de start van het seizoen is daar weinig van over. Middleton weet wel waar aan dat ligt. "Er zijn geen regels daar, iedereen doet maar wat", liet hij weten aan ESPN. "Hoe kan je spelers verantwoordelijk houden als er helemaal geen richtlijnen zijn? "

"Er zijn rookies die een dutje doen tijdens de wedstrijd, terwijl zich moeten klaarmaken om het veld in te komen", gaat Middleton verder. "Er worden trainingen overgeslagen en vergaderingen verzuimd, maar het ergste is dat er geen consequenties aan vast zitten.”

Vechtpartij

Tot overmaat van ramp breekt er een grote vechtpartij uit in de wedstrijd tegen Cleveland Guardians. Korte stop van Chicago White Sox Tim Anderson houdt er een schorsing van zes wedstrijden aan over.

Middleton is dan ook maar wat blij dat hij voortaan uitkomt voor de Yankees. “Het moment dat ik het hoorde heb ik me direct geschoren”, vertelt Middleton. Bij de Yankees is het namelijk verboden om een baard of een andere vorm van gezichtsbaring te laten staan. Alleen een nette snor is geoorloofd.

“Ik wil spelen volgens hun regels, want ik wil winnen. Ik weet dat ik niet te laat mag komen en ik weet wat de consequenties zijn”, licht Middleton gebruiksvormen bij de MLB-ploeg uit New York.

Chicago White Sox herkent zich niet in beweringen

De algemeen directeur van de White Sox Rick Hahn ontkent de aantijgingen van de voormalige speler. “Ik werd verrast door de berichtgeving deze ochtend”, reageert Hahn. “Er heeft op geen enkel moment iemand geslapen in de opwarmruimte, tijdens de genoemde wedstrijd. Het klopt gewoon niet.”

Bronnen bevestigen aan ESPN dat het verhaal van Middleton klopt dat er daadwerkelijk gedut werd tijdens de wedstrijd.

Middleton zelf mag direct laten zien aan zijn oude werkgever hoe het wel hoort. Want samen met de Yankees speelt hij dinsdagavond en woensdagavond (lokale tijd) tegen zijn oude ploeg Chicago White Sox.