<
>

Twaalf MLB-teams in dubbele cijfers voor het eerst in 129 jaar

ANP Foto

Voor het eerst sinds 1894 bereikte twaalf teams in één speelronde van de MLB dubbele cijfers. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de competitie dat drie wedstrijden in 11-10 eindigden.

Chicago Cubs maakte de meeste punten door de Washington Nationals met 17-3 te verslaan. Arizona Diamondbacks en Atlanta Braves waren met hun wedstrijd hofleverancier met gecombineerd 29 punten. De Diamondbacks versloegen de ploeg van Ozzie Albies met 16-13.

Drie wedstrijden hadden zoals genoemd een eindstand van 11-10. San Francisco Giants versloeg Cincinnati Reds met die cijfers, New York Mets deed dat tegen Chicago White Sox en Kansas City Royals versloeg Detroit Tigers. Met vier wedstrijden waarin beide teams dubbele cijfers scoorden werd het record van 4 juli 1894 en 9 juli 1898 geëvenaard in de MLB.

In meer alledaagse 10-3 eindstanden was Los Angeles Dodgers te sterk voor Baltimore Orioles en Minnesota Twins voor Seattle Mariners. Dan rest er nog één wedstrijd waarin een team in de dubbele cijfers eindigde. Cleveland Guardians rekende met Pittsburgh Pirates af: 10-1.