<
>

Bijgelovige De La Cruz slaat homerun na commotie

Tijdens de MLB-wedstrijd tussen Cincinnati Reds en Washington Nationals is er commotie ontstaan om de honkbalknuppel waarmee Elly De La Cruz wilde slaan. Aan de knop van de knuppel had de honkballer een leeg sensordeksel gewikkeld.

Leeg omhulsel
De trainer van the Washington Nationals, Dave Martinez, uitte zijn twijfels of dit volgens de spelregels wel mocht. Na wat onenigheid en commotie oordeelde de scheidrechters dat De La Cruz niets verkeerd deed. Zo mocht hij het deksel weer gebruiken en om de honkbalknuppel heen doen en aanleggen voor zijn tweede slagbeurt. De La Cruz sloeg vervolgens een homerun en wees met een juichgebaar naar zijn honkbalknuppel.

“Het is iets dat we gebruiken in de voorjaarstraining”, zei De La Cruz. “Het is gewoon een sensor die we gebruiken, maar het is alleen het plastic dat de knuppel bedekt. Verder is het niets anders”, legt De La Cruz het voorval uit. Hij ziet het vooral als bijgeloof “Ik gebruik het sinds 2021 en voel me comfortabel om het te gebruiken. Vanaf dat moment vroeg ik meer van die plastic omhulsels.”

Reactie Martinez
Ook de trainer van the Washington Nationals reageerde na afloop op het incident. Martinez: “Ik probeer deze jongen niet te straffen. Ik hou van de manier waarop hij het spel speelt. Ik hield niet van de capriolen nadat hij de homerun had geslagen.”