<
>

MLB-regels op de schop voor nieuw seizoen: pitchklok, grotere honken en nog veel meer

Het nieuwe seizoen van de MLB staat op het punt van beginnen en de regels van de competitie gaan op de schop. Afgelopen september stemde de competitiecommissie van de Major League Baseball voor het doorvoeren van regelwijzigingen. Al deze regels zijn de afgelopen seizoenen van kracht geweest in de minor leagues, wat heeft geleid tot ingrijpende veranderingen in het tempo van het spel en de actie op het veld.

De regels omvatten een pitchklok, de afschaffing van overdreven verdedigende opstellingen, grotere honken en een limiet aan het aantal keren dat een werper los kan komen van het rubber. Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe regels, wat ze betekenen voor de spelers en hoe het spel waarschijnlijk zal veranderen.

Pitchklok
De nieuwe regel: werpers hebben vijftien seconden de tijd om te werpen met lege honken en twintig seconden met een loper op het honk. Slagmannen moeten in het slagperk staan ​​met acht seconden op de pitchklok.

Hoe het wordt gehandhaafd: Als een pitcher vóór het verstrijken van de tijd niet is begonnen met de beweging van een ​​worp, wordt hij belast met een wijd. Als een slagman te laat komt in het strafschopgebied, wordt hij belast met een slag.

Wat ze proberen te veranderen: de gemiddelde tijd van een Major League-wedstrijd van negen innings in 2022 was drie uur en vier minuten, wat eigenlijk een daling van zes minuten is ten opzichte van het hoogste punt ooit in 2021, maar de tijd van de wedstrijden is constant gestegen sinds de eerste overschrijding van de grens van drie uur in 2014. Met de nieuwe regel moet de lengte van de wedstrijd dik een halfuur teruggebracht worden.

Grotere honken
De nieuwe regel: de honken worden vergroot van 15 inch (38,10 cm) naar 18 inch (45,27 cm).

Wat ze proberen te veranderen: Met grotere honken zou het aantal blessures rondom de honken moeten verminderen en het aantal pogingen om honken te stelen vergroten, aangezien de afstand tussen de honken door de grotere honken ook iets is verkleind.

De shift
De nieuwe regel: Op het moment dat een worp wordt gegooid moeten alle vier de binnenvelders zich op het infield bevinden met twee aan elke kant van het tweede honk. Spelers kunnen bewegen zodra de bal de hand van de werper verlaat. Oorspronkelijk mochten infielders die aan de ene kant van het veld aan de wedstrijd begonnen niet gedurende de hele wedstrijd naar de andere kant wisselen, maar dat werd herzien naar slechts elke inning tenzij er halverwege een inning werd gewisseld. Met andere woorden: een speler die een inning begint op het eerste of tweede honk moet de hele inning aan die kant van het veld blijven, maar kan de volgende inning wisselen naar het korte of derde honk. Als er halverwege een inning een blessure is, kan het infield worden herzien.

Hoe het wordt gehandhaafd: Als het slaande team het honk bereikt en honklopers opschuiven na een bal die tijdens een overtreding is geraakt, gaat het spel gewoon verder. Als er een uit wordt gemaakt, kan het slaande team beslissen om ofwel de straf te accepteren - die één wijd zou toevoegen aan de telling van de slagman - of weigeren, en de uit te laten staan.

Wat ze proberen te veranderen: Het slaggemiddelde in de hele competitie was gedaald tot .243 in 2022, het laagste sinds 1968. Vooral een gebrek aan singles vormt de kern van de achteruitgang.

Pick-offs
De nieuwe regel: Een pick-off gebeurt wanneer een werper naar een honk gooit waar zich een honkloper bevindt. Dit om potentiele pogingen tot het stelen van een honk te voorkomen. Werpers mogen dit nog maar twee keer per slagbeurt doen.

Hoe het wordt gehandhaafd: bij de derde keer wordt de werper beschuldigd van 'schijn' en mag de honkloper een honk opschuiven.

Wat ze proberen te veranderen: Een gebrek aan actie op de honken was een punt van zorg van de MLB in recente pogingen om de sport te verbeteren. Met 0,51 gestolen honken per team in 2022. Dat was 0,66 tien jaar geleden. In de jaren tachtig en negentig schommelde dat rond de 0,75.

Positiespelers pitchen
De nieuwe regel: Teams zullen beperkter zijn in wanneer ze een positiespeler mogen laten pitchen. De vorige regel stond toe dat ze er een gebruikten wanneer ze zes of meer runs voor of achter stonden, maar de partijen bespreken een aanpassing waarbij het leidende team maar liefst tien of meer punten moet hebben terwijl het achterblijvende team acht punten of meer achter moet staan om een ​​positiespeler te laten pitchen.

Wat ze proberen te veranderen: De competitie en zelfs de spelers zijn het er nu over eens dat er in de loop van het seizoen te veel positiespelers de heuvel op gaan. Spelers geloven zelfs dat het een steeds grotere impact heeft op de productie, van offensieve cijfers tot zelfs defensieve statistieken. In 2017 waren er 32 gevallen van positiespelers die gooiden in een wedstrijd. Vorig seizoen was dat aantal volgens het Elias Sports Bureau gestegen tot 132.