<
>

Ex-ploeggenoten Profar en Bogaerts openen MLB-seizoen tegen elkaar

Het had niet veel gescheeld of Jurickson Profar en Xander Bogaerts zouden samen zijn uitgekomen voor San Diego Padres, maar bij het begin van het MLB-seizoen staan de twee Antilianen tegenover elkaar in een reeks van maar liefst vier duels tussen hun nieuwe clubs Padres en Rockies. Bogaerts maakte een lucratieve overstap van Boston Red Sox naar de Padres, maar tegelijkertijd verruilde Profar de Padres voor zijn nieuwe team, Colorado Rockies.

Vanavond is Opening Night in de MLB. Vanaf 19:00 uur kan je kijken naar New York Yankees tegen San Francisco Giants. De wedstrijd wordt rond 22:00 uur gevolgd door de ontmoeting tussen Texas Rangers en Philadelphia Phillies. Beide wedstrijden worden met Nederlands commentaar uitgezonden op ESPN 1.
Zondag om 22:10 uur
staan Xander Bogaerts met San Diego Padres en Jurickson Profar met Colorado Rockies tegenover elkaar in de vierde onderlinge ontmoeting tussen beiden.

In ESPN In Alle Staten sprak Sanne van Dongen met MLB-commentatoren Tjerk Smeets en Abe Kuijl over de Nederlandse inbreng dit seizoen in MLB.

Afgelopen seizoen stond Jurickson Profar met de Padres nog in de MLB-playoffs, maar deze winter maakte hij een overstap naar laagvlieger Colorado Rockies. Ook dit seizoen wordt er niet veel verwacht van de Rockies, maar daardoor kan Profar wel rekenen op veel speelminuten bij de ploeg uit de staat Colorado.

Spelen in Denver, in de staat Colorado brengt daarnaast een ander voordeel met zich mee. Door de hoogte van de stad zweven de ballen meer, wat een voordeel is in aanvallend opzicht voor Profar.

Ook Kenley Jansen maakte deze winter een overstap. Waar zijn mede-Antiliaan Bogaerts de Red Sox verliet, maakte Jansen juist de overstap naar de MLB-ploeg uit Boston. Het is de derde MLB-ploeg van Jansen, die de eerste tien jaar van zijn carrière uitkwam voor de LA Dodgers. Na een jaar samen met Ozzie Albies bij de Atlanta Braves gespeeld te hebben, tekende Jansen afgelopen maand bij Boston Red Sox.

Bij de Red Sox gaat de relief pitcher van Curaçao proberen wedstrijden te beslissen vanaf de heuvel, zo is de verwachting.

Ozzie Albies hoopt dit seizoen vooral fit door te komen bij Atlanta Braves, na een jaar vol blessureleed. Eerst brak hij in een wedstrijd tegen Washington Nationals zijn been en in zijn tweede wedstrijd terug van zijn beenblessure, brak hij zijn pols.

Een meevaller dit seizoen voor Albies zijn de nieuwe regels. Door het vergroten van de honken is de afstand korter, wat betekent dat het stelen van honken makkelijker wordt. Iets waar Albies een expert in is.