<
>

Japan wint droomfinale World Baseball Classic

Japan heeft voor de derde keer de World Baseball Classic gewonnen. In de finale werd regerend kampioen de Verenigde Staten met 3-2 verslagen. De wedstrijd werd pas beslist in de negende inning, toen de Japanse sensatie Shohei Ohtani zijn teamgenoot van Los Angeles Angels Mike Trout uitgooide.

“Dit is de beste dag uit mijn leven”, reageerde Ohtani direct na de wedstrijd. De World Baseball Classic wordt beschouwd als het wereldkampioenschap in het honkbal.

Na vroege homeruns van zowel de Verenigde Staten als Japan was de stand 3-2 na acht innings en kwam het aan op de laatste inning. In de negende inning maakte Ohtani de klus vanaf de pitchheuvel af. Met een drie wijd en twee uit liet Ohtani de bal voorbij zoeven aan de knuppel Trout, waarmee de wedstrijd werd beslist.

Trout toonde zich een sportieve verliezer, want na de verloren finale zei hij dat hij één van de leukste weken in jaren heeft gehad. Ook gaf hij aan dat hij er over drie jaar, bij de volgende World Baseball Classic, er sowieso weer bij is.

“Als je een verhaal zou schrijven, dan zou dit het zijn”, zei de manager van de VS, Mark DeRosa. “Al had ik dan wel gehoopt dat het onze kant op zou vallen en Trout een homerun had geslagen op de pitch van Ohtani.”