<
>

Cuba eerste halvefinalist World Baseball Classic

EPA/KIMIMASA MAYAMA

Cuba heeft zich woensdagmiddag als eerste geplaatst voor de halve finales van de World Baseball Classic 2023 door met 4-3 te winnen van Australië. In de groepsfase won het Nederlands Koninkrijksteam nog van de Cubanen, maar verloor vervolgens van Italië en Taiwan. Zo ging Cuba alsnog als groepshoofd door naar de kwartfinales terwijl de Nederlanders al na de groepsfase afhaakten.

De wedstrijd brak moeizaam open. Na een vroege voorsprong van Australië, kwamen de Cubanen al snel terug tot 1-1. Die gelijke stand bleef een tijd lang op het bord staan, tot Cuba in de vijfde inning eindelijk tot een doorbraak wist te komen. In een klap werd de 1-1 omgebogen in een 4-1 voorsprong. Dat was een klap die de Australiërs niet meer te boven kwamen. In de zesde inning wisten ze wel direct terug te slaan door de stand terug te brengen tot 4-3 in het voordeel van Cuba, maar helemaal terugkomen lukte niet meer.

Wie Cuba tegenkomt in de halve finales is nog niet bekend. Eerst moet poule C van de groepsfase nog beslist worden om de tegenstander van Venezuela in de kwartfinale te weten te komen. Daarna spelen de Cubanen tegen de winnaar van die wedstrijd.