<
>

Bernadina geniet van World Baseball Classic: "Belangrijkste is dat we nu in het moment leven"

Roger Bernadina is met het Nederlands Koninkrijksteam mee naar de World Baseball Classic, dat gespeeld wordt in Japan, Taiwan en de Verenigde Staten. Met zijn ploeg won de 38-jarige buitenvelder de eerste twee wedstrijden tegen Cuba en Panama.

Bernadina kwam beide wedstrijden in actie en scoorde een van de vier punten tegen de Cubanen, maar blijft nuchter in gesprek met ESPN-presentatrice Sanne van Dongen. "Zeker een goede start, maar we hebben nog twee groepswedstrijden te gaan."

De voormalig MLB-speler geniet volop van zijn ploeggenoten tijdens het officieuze WK voor honkbal. "Geweldig. We hebben een jongen die de Golden Glove (een honkbalprijs uitgereikt voor individuele prestaties) hebben gewonnen en we vertrouwen de jongens in het veld. Het zijn echte professionals en hebben alles meegemaakt. En we vertrouwen elkaar. Dat is het belangrijkste."

Binnen het team ziet Bernadina ook voldoende kwaliteit terug. Vooral de verdediging staat als een huis en dat komt volgens de Curaçaoënaar door voornamelijk door de pitchers. "We gooien veel strike-outs. Op dat vlak weten we waar we toe in staat zijn."

Door de goede prestaties zijn met Cuba en Panama al twee goede ploegen verslagen. Ondanks dat Bernadina zich niet te euforisch wil uitlaten en wil focussen op de volgende wedstrijd, vergeet hij niet van het moment te genieten. Het team is hecht en dat blijkt op als buiten het veld, onder andere door de speciale manier van juichen van de spelers. Op de vraag hoe er volgende keer gejuicht zal worden sluit Bernadina met een lach af. "We zijn nu een dag vrij, dus we zullen eens wat bedenken. Het belangrijkste is dat we nu in het moment leven."