<
>

Nederland langs Cuba in openingsduel World Baseball Classic

Nederland heeft het openingsduel op de World Baseball Classic (WBC) met 4-2 gewonnen van Cuba. Een sterke zesde inning was belangrijk in de eerste zege van het toernooi.

Het koninkrijksteam won de afgelopen drie duels van Cuba en opende de WBC dus met vertrouwen. De WBC is het enige toernooi waar de profs uit de MLB aan kunnen meedoen. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens bleef tijdens de vorige twee edities van het officieuze WK, in 2013 en 2017, steken in de halve finales.

Cuba opent de score
Het was Cuba die de score opende in de tweede inning. Op een tweehonkslag van Yadil Mujica kon Guibert het eerste punt binnenlopen. Nederland reageerde in de derde inning. Didi Gregorius was belangrijk met een honkslag met twee uit waardoor Roger Bernadina de 1-1 stand op het scorebord kon zetten.

In de zesde inning kwam het koninkrijksteam los. Een cruciaal moment in de wedstrijd viel in het voordeel van Nederland toen Joshua Palacios aan slag was. Palacios leek drie slag te krijgen, maar omdat de scheidsrechter dacht dat de pitch de grond raakte, kreeg Palacios nog een kans. En die kans benutte hij. Op een honkslag kon Gregorius scoren. Even later was het Tromp met een rake bal waardoor Schoop en Palacios het derde en vierde punt over de thuisplaat konden lopen.

In de zevende inning deed Guibert nog wat terug namens Cuba maar de zege van Nederland kwam niet meer in gevaar.

Nederland – Panama is donderdagochtend vanaf 05:00 uur LIVE te zien op ESPN 1.