<
>

Hensley Meulens: "Iedereen is enthousiast om samen te winnen"

In de nacht van dinsdag op woensdag gaat het grootste honkbalevenement ter wereld van start: World Baseball Classic. In het vierjaarlijkse toernooi strijden verschillende landen om de wereldtitel. Ook het Koninkrijk der Nederlanden doet mee. Bondscoach Hensley Meulens blikt vooruit op het toernooi: "Wij willen winnen."

In 2013 en 2017 behaalde het team van het Koninkrijksteam de halve finale van het toernooi. Toch wordt de ploeg in de World Baseball Classic meer als outsider gezien. “Het is het grootste honkbaltoernooi ter wereld, want MLB-spelers mogen meedoen. Daardoor is het heel interessant. Het is eigenlijk het echte WK voor honkbal", aldus Meulens.

Toch blijft bondscoach Meulens positief. "Iedereen doet mee. Iedereen is enthousiast om samen te spelen en om weer een kans te krijgen om te winnen", zegt de oud-Yankee.

World Baseball Classic
De World Baseball Classic vindt plaats van 8 tot en met 21 maart. Het toernooi wordt op verschillende locaties gespeeld. De groepswedstrijden van het Koninkrijk der Nederlanden worden in Taiwan gespeeld. Alle wedstrijden van Nederland zijn te zien op ESPN. Nederland neemt het in groep A op tegen Taiwan, Cuba, Italië en Panama,. De eerste wedstrijd, tegen Cuba, is te volgen op ESPN 1 om 5.00 uur 's ochtends.