<
>

Carlos Correa tekent plots megacontract van 315 miljoen bij New York Mets

EPA/KEN MURRAY

De megadeal van Carlos Correa was al in kannen en kruiken. Hij ging de nieuwe korte stop worden van San Francisco Giants. Een contract waarmee hij naar verluidt 350 miljoen Amerikaanse dollar ging verdienen in 13 jaar, lag klaar om getekend te worden en ook zijn presentatie bij de club stond al ingepland. Maar dan is er plots het bericht dat hij niet naar San Francisco gaat, maar voor 12 jaar tekent bij New York Mets.

Eind november ontbond Correa zijn contract met Minnesota Twins, om als free agent de markt weer te betreden. Samen met Aaron Judge was Correa een van de meest gewilde spelers op de honkbalmarkt deze transferperiode. Judge tekende al eerder een recordcontract bij New York Yankees, waarin hij in negen jaar 360 miljoen Amerikaanse dollar gaat verdienen.

Mets gaan voor het kampioenschap
Correa leek ook op een dik contract af te stevenen, maar dan bij San Francisco Giants. Totdat de gewillige eigenaar van de Mets, Steve Cohen, ingrijpt vanaf zijn vakantieadres op Hawaii. Cohen staat bekend om zijn proactieve mentaliteit en heeft dit transferseizoen al een aardige slag geslagen. Met meer dan 800 miljoen dollar al te hebben geïnvesteerd in nieuw spelersmateriaal lijkt de eigenaar vol in te zetten op het ultieme doel: Het winnen van de World Series. Voor Cohen was Correa 'het laatste puzzelstukje dat nog miste'.

In New York komt Correa te spelen met zijn goede vriend en landgenoot Francisco Lindor. Ook Lindor sleepte onlangs een dik contract binnen. De aankomende tien jaar is de Puerto Ricaan in dienst van de Mets, waarin hij 341 miljoen dollar gaat verdienen.