<
>

Megacontracten voor Judge en Jansen in MLB

ANP

Aaron Judge heeft ermee ingestemd om terug te keren naar de New York Yankees voor een negenjarige deal van 360 miljoen dollar, bevestigen bronnen aan ESPN. De dertigjarige Judge krijgt daardoor bijna 150 miljoen dollar meer dan wat de Yankees hem in het voorjaar hadden aangeboden. Zo komt er een einde aan de lange contractonderhandelingen.

Hij besloot eerder bij de Yankees te blijven na geflirt te hebben met de San Francisco Giants en de San Diego Padres. Het dreigende vertrek van Judge naar San Francisco of San Diego, gaf hem het laatste beetje macht dat hij nodig had om het hoogste gemiddelde jaarsalaris (40 miljoen dollar) voor een speler in de geschiedenis van de MLB binnen te halen. Meer dan Mike Trout's 36 miljoen dollar per jaar. Judge had zijn onderhandelingspositie natuurlijk al flink verbeterd met zijn ongelooflijke seizoen in 2022, waarin hij het homerun record van Roger Maris verbrak.

Jansen naar Red Sox
Voor Kenley Jansen ligt er ook een mooi contract klaar, al valt dit in het niet bij de deal van Judge. Jansen maakt de overstap van Atlanta Braves naar Boston Red Sox en gaat in twee jaar tijd 32 miljoen dollar verdienen.

De Red Sox blijven ook achter korte stop Xander Bogaerts aanzitten. San Diego Padres en anderen volgen hem ook. Bogaerts, met wie Jansen in team Nederland speelde in de World Baseball Classic, krijgt naar verwachting een contract van bijna 200 miljoen dollar, aangezien hij voor het eerst in zijn tienjarige carrière de transfervrije status bereikt.