<
>

Astros winnen voor tweede keer World Series

Houston Astros is zaterdag voor de tweede keer kampioen van de Major League Baseball geworden. De ploeg uit Texas won het zesde duel met Philadelphia Phillies voor eigen publiek in het Minute Maid Park met 4-1. De stand in de World Series kwam daardoor op 4-2 voor de Astros

Het duurde tot de zesde inning tot de brilstand van het scorebord geslagen werd. Een homerun zette de Phillies op een 1-0 voorsprong, maar even later waren het de Astros die de voorsprong pakten. Yordan Alvarez sloeg een geweldige homerun met twee honken bezet, waardoor er een 3-1 voorsprong op het bord kwam die de Phillies niet meer te boven kwamen. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1.

Peña MVP

Jeremy Peña, de 25-jarige korte stop van de Astros, werd verkozen tot 'Most Valuable Player' (MVP) van de World Series. Voor coach Dusty Baker is het zijn eerste titel in zijn 25-jarige loopbaan als coach. De 73-jarige Baker is de oudste manager die de World Series heeft gewonnen.

Houston Astros werd in 2017 voor het eerst kampioen van de MLB. Die titel is wel omstreden, omdat later bleek dat de Astros op illegale wijze communicatie-gebaren van tegenstanders op het veld hadden afgekeken. Vorig jaar stond de ploeg ook in de World Series, maar toen werden de Atlanta Braves kampioen.