<
>

Astros voor het eerst aan kop in World Series

Houston Astros neemt voor het eerst de leiding in de strijd met Philadelphia Phillies in de World Series. In de nacht van donderdag op vrijdag won de ploeg Dusty Baker met 3-2. In eigen huis kunnen de Astros het afmaken: bij winst van Game 6 in het Minute Maid Park is Houston Astros voor de tweede keer kampioen in de MLB.

Een dag eerder schreven de Astros nog geschiedenis in de World Series door de Phillies geen enkele honkslag te gunnen. Vannacht was zo’n record niet nodig om met matchpoint terug te keren naar Houston.

Peña
Jeremy Peña was de man van de wedstrijd: in de eerste inning zorgde hij ervoor dat José Altuve de 1-0 kon binnenlopen waarna hij in de vierde inning een go-ahead homerun sloeg. José Altuve maakte in de achtste inning de 3-1, waarna Jean Segura de spanning namens de Phillies terugbracht.

Toch kwamen de Phillies niet meer terug en krijgt Houston Astros in de nacht van zaterdag op zondag de kans om voor de tweede keer kampioen van de MLB te worden. De laatste titel voor de Astros dateert uit 2017. Later bleek dat een omstreden kampioenschap te zijn omdat bleek dat spelers illegaal communicatie-aanwijzingen van de tegenstander hadden afgekeken.

Game 6 tussen Houston Astros en Philadelphia Phillies zie je in de nacht van zaterdag op zondag om 01:00 uur LIVE op ESPN.