<
>

Astros schrijven geschiedenis met no-hitter in World Series

Houston Astros heeft woensdagavond geschiedenis geschreven in de World Series door een gecombineerde no-hitter te gooien in een dominante 5-0 zege op Philadelphia Phillies. De serie staat nu 2-2 gelijk. De Phillies spelen nog één wedstrijd in eigen huis voordat ze terug moeten naar Houston, waar de World Series beslist zal worden.

Zes puntloze innings van pitcher Cristian Javier en nog eens drie van een trio aan relievers zorgden ervoor dat er geschiedenis werd geschreven in de ongekend spannende World Series. Zes hitloze innings plaatst Javier in uiterst zeldzaam gezelschap. New York Yankees-speler Don Larsen was de enige speler in de geschiedenis van de World Series die in zes of meer innings geen hit toestond.

5de inning
De Astros scoorden al hun punten in de vijfde inning. Met alle honken bezet raakte Jose Alvarado - reliever van de Phillies - Yordan Alverez waardoor het eerste punt gescoord kon worden. Een schitterende bal in het rechtsveld van Bregman zorgde ervoor dat de Astros op een 3-0 voorsprong kwamen. Door een opofferingsslag van Tucker en een honkslag van Gurriel stond de eindstand in de vijfde inning op het bord.

Game 5 in de World Series is in de nacht van donderdag op vrijdag vanaf 01:00 uur live te zien op ESPN.