<
>

Philadelphia Phillies en Houston Astros tegenover elkaar in World Series

Philadelphia Phillies heeft zich voor het eerst sinds 2009 geplaatst voor de World series. De Phillies wonnen zondagavond de beslissende vijfde wedstrijd met 4-3 van de San Diego Padres. Zo eindigde de best-of-seven-series in een 4-1 zege.

Door de 3-1 tussenstand hadden de Phillies genoeg aan een overwinning voor een ticket naar de World Series en ze kwamen ook in de vijfde wedstrijd vroeg op voorsprong. Maar na de 2-0 voorsprong in de derde inning van de Phillies, draaiden de Padres de wedstrijd nog om. Zo stond het na de zevende inning opeens 3-2 in het voordeel van de Padres en leek er een zesde wedstrijd te komen.

De Padres hadden echter niet op Bryce Harper gerekend. Harper sloeg een homerun in de achtste inning, waardoor de Phillies er alsnog met de beslissende overwinning vandoorgingen. De Phillies dus naar de World Series.

Astros ongeslagen naar World Series

Houston Astros heeft zich ook weten te plaatsen voor de World Series. In de vierde ontmoeting met New York Yankees waren de Astros wederom te sterk (6-5), waardoor het 4-0 werd in de serie. Het seizoen voor de Yankees zit er dus op.

Met de nieuwe overwinning blijven de Astros ongeslagen in het post season. Ze wonnen namelijk ook alle drie de wedstrijden tegen Seattle Mariners. Het is de vierde keer dat Houston de World Series haalt sinds 2017.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de World Series tussen de Phillies en de Astros van start. De serie start in het Minute Maid Park van Houston.

De World Series zijn vanaf 29 oktober live te zien op ESPN.