<
>

Judge schrijft geschiedenis met 62e homerun

Aaron Judge heeft het geflikt: de outfielder van New York Yankees heeft dinsdagnacht zijn 62e homerun van het seizoen geslagen en daarmee het seizoensrecord in de American League gevestigd.

Judge heeft het stokoude record van Roger Maris, die 61 jaar geleden maar liefst 61 homeruns sloeg in 1 seizoen, gebroken. Even leek het er op alsof Judge onder de druk zou bezwijken. Maar het is de 30-jarige Amerikaan dan eindelijk gelukt.

In de wedstrijd tegen Texas Rangers stond Judge in de eerste inning met de knuppel in zijn handen. Zoals 61 keer eerder dit seizoen verdween de bal vervolgens heel ver over de hekken: homerun. Judge passeerde eerder al de bijna mythische Babe Ruth, die bleef steken op 60 homeruns in 1 seizoen. Nu is hij, op zijn 30ste zelf een legende, een levende legende die nog lang niet klaar is de MLB.

'Grote opluchting'
"Het is een grote opluchting. Ik denk dat iedereen weer rustig in zijn stoel kan gaan zitten en naar de wedstrijd kan kijken. Nee, maar het was een leuke rit tot nu toe," zei Judge. "De kans krijgen om dit te doen, met het team dat we hebben, de jongens om me heen, de constante steun van mijn familie die me door dit hele gebeuren bijstaat... het is een grote eer", aldus Judge na afloop.

Reacties
Na afloop ontving Judge de felicitaties en complimenten van enkele prominenten. Onder meer de Amerikaanse president Joe Biden, Roger Maris jr. en Yankees-legende Derk Jeter lieten van zich horen op Twitter.