<
>

Weer geen historische homerun van Judge in afgelast duel

Yankees-superster Aaron Judge moet nog even wachten op zijn 61ste, historische homerun. Judge jaagt op het stokoude record van Roger Maris, die 61 jaar geleden 61 homeruns sloeg in 1 seizoen. Dat is ongeëvenaard in de American League. In het duel met aartsrivaal Boston Red Sox, dat na zes innings werd afgelast wegens regen, kwam Judge zondag nog wel een keer aan slag, maar het leverde niets op. De Yankees wonnen wel, met 2-0.

Judge sloeg 1-uit-2 met een tweehonkslag en was de volgende voor de Yankees toen het spel werd stilgelegd. De wedstrijd werd na een onderbreking van 98 minuten definitief afgelast, waardoor Judge deze week in Toronto de achtervolging inzet op Maris. New York Yankees kan de titel pakken in de American League East als het maandagavond wint op bezoek bij de Blue Jays.

Maar uiteraard was ’t de grote Judge-show in New York. De wedstrijd betekende Judge's laatste kans om Maris record te pakken tijdens een thuiswedstrijd van de Yankees. De spanning van het publiek was voelbaar, elke fan hoopte op die winnende slag. Maar dat was dus niet vannacht.

In de nacht van maandag op dinsdag krijgt Judge een nieuwe kans in de eerste van de drie wedstrijden van de serie tegen Toronto Blue Jays. Dat duel is vanaf 01.00 ’s nachts live te zien op ESPN 2.