<
>

Yankees voor zesde keer op rij naar MLB play-offs dankzij zege op Red Sox

New York Yankees heeft zich vannacht verzekerd van een plek in de play-offs. In een spannende wedstrijd tegen Boston Red Sox trokken de Yankees uiteindelijk aan het langste eind (5-4). Het is de 58e keer dat het team uit New York zich weet te plaatsen voor het post season.

Het leek even een perfect einde van de wedstrijd te worden toen Aaron Judge in de negende inning de bal richting de tribunes sloeg. Het publiek veerde op, maar een homerun werd het niet. Enrique Hernández kon de bal uiteindelijk, 120 meter van de plaat, eenvoudig vangen in het buitenveld. Judge moet dus nog even wachten op zijn record.

Josh Donaldson werd uiteindelijk de held, want zijn 10e-innng RBI-single leverde de Yankees de 5-4 overwinning op. Zo behaalden ze hun zesde opeenvolgende plaats in de play-off en de 24e in 28 jaar.

Nog geen record voor Judge
Judge wist voor de tweede wedstrijd op rij dus geen homerun te slaan en blijft daardoor op 60 homeruns staan. Hij is daarmee nog altijd één homerun verwijderd van het record van Roger Maris (in 1961): het American League single-season record. Judge heeft nog 13 wedstrijden te gaan om Maris' record te evenaren en te overtreffen.

Zaterdag is de volgende wedstrijd New York Yankees - Boston Red Sox vanaf 19:05 uur live te volgen op ESPN en ESPN3