<
>

Nederlands succes bij winst Atlanta Braves; Ozzie Albies opnieuw geblesseerd

Ozzie Albies en Kenley Jansen hadden op zaterdagavond een belangrijke rol voor Atlanta Braves. In de 4-3 overwinning op Philadelphia Phillies wist Albies tweemaal het thuishonk te halen, terwijl Jansen de wedstrijd in het slot gooide vanaf de werpheuvel. Sterspeler Ronald Acuña Jr. gaf alle assists voor de Braves in de kraker van de National League East.

Voor Albies is de wedstrijd het meest bijzonder. De Curaçaoër raakte in juni geblesseerd en keerde op vrijdag pas terug na een blessure van drie maanden. Zijn wedstrijd begon zonder problemen door de geweldige homerun van Acuña in de derde inning, terwijl hij zelf op het eerste honk had plaatsgenomen. Daardoor kon hij zijn eerste run scoren. In de vierde inning moest Albies met gevaar voor eigen leven proberen het tweede honk te bereiken. Hij was optijd, maar brak wel zijn pink in het proces. Hij kon nog binnenlopen op het thuishonk voor zijn tweede punt van de wedstrijd bij een volgende succesvolle slagbal van Acuña, maar verliet daarna wel opnieuw geblesseerd het veld.

Zo stond Atlanta Braves na de vierde inning al met 4-0 voor en zonder Albies. Zijn afwezigheid bleek zwaar te vallen, want Philadelphia Phillies vocht zich nog terug in de wedstrijd. Na acht inningen was de stand teruggebracht tot 4-3 en dus mocht Kenley Jansen weer aanleggen voor de laatste inning. Al 33 keer eerder wist de Nederlander een wedstrijd goed in het slot te gooien en ook nu was het weer raak. Jansen werd eerst nog gered door een goede vangbal van teamgenoot Dansby Swanson, voordat hij zelf met een strike-out de wedstrijd besliste en zijn 34ste redding van het seizoen binnensleepte.