<
>

Albert Pujols slaat 698ste homerun in carrière

Albert Pujols heeft alweer de 698ste homerun in zijn carrière geslagen. Daarmee is de 42-jarige Dominicaan slechts twee homeruns verwijderd van de 700. Iets wat pas drie andere spelers in de geschiedenis van de MLB wisten te bereiken. Barry Bonds (762), Hank Aaron (755) en Babe Ruth (714) trotseren de top-drie.

In de thuiswedstrijd tegen Cincinnati Reds legde Pujols in de zesde inning aan om te gaan slaan bij een achterstand van 2-4. Dit deed hij op geweldige wijze door de bal links het publiek in te slaan. Vanaf het moment van slaan wist de oudste speler in de MLB al hoe laat het was en staarde zijn bal nog even na voordat hij het heel koeltjes op een lopen zette. Door de homerun van 'De Machine' kwamen de Cardinals weer op gelijke hoogte met de Reds. Dat gaf de ploeg van Pujols voldoende momentum om de wedstrijd zelfs nog te winnen met 6-5.

Top vier

Een week eerder was Pujols ook al goed voor twee homeruns. Met zijn 697ste ging hij definitief voorbij aan Alex Rodriguez om op de vierde plaats te komen voor meeste homeruns in MLB-geschiedenis. Na de wedstrijd reageerde hij op deze eer en het uitzicht op zevenhonderd homeruns. "Het is een zegening en een eer, maar het is nog niet voorbij. Ik focus me niet op een specifiek getal. Mijn taak is om deze ploeg kampioen te maken." Dat moet dan wel snel gebeuren, want Pujols keerde dit seizoen in het bijzonder terug bij Saint Louis Cardinals om zijn carrière af te sluiten. Naar eigen zeggen zou de 42-jarige Dominicaan na dit seizoen met pensioen gaan.

Voorlopig speelt Pujols nog even en op zaterdag zelfs tot twee keer toe. Saint Louis Cardinals ontvangt Cincinnati Reds eerst om 7.15 uur Nederlandse tijd en vervolgens nogmaals om 1.15 uur. Zo heeft 'De Machine' op zaterdag al een goede mogelijkheid om tot de zevenhonderd homeruns te komen.