<
>

The Captain, aflevering 4: De aanslagen op de Twin Towers en de impact op de Yankees

Dinsdag om 21.00 uur gaat de vierde aflevering van de zevendelige serie The Captain in premiere op ESPN. De docu-serie biedt een indrukwekkend portret van het leven en de Hall of Fame-carrière van Yankee-legende Derek Jeter. Iedere dinsdag zendt ESPN een nieuw deel uit van The Captain. Jeter was het gezicht van de New York Yankees.

In de vierde aflevering draait het om de grootste tragedie in de geschiedenis van New York: 9/11. Als op 11 september 2001 twee vliegtuigen in de wolkenkrabbers vliegen en één neerstort op het Pentagon, staat de hele wereld stil. Ook het honkbalseizoen komt abrupt tot stilstand.

Een aantal dagen na de ramp bezoekt de selectie van de Yankees Ground Zero. Ze spreken met nabestaanden en bieden troost aan de aanwezigen. Als het honkbalseizoen wordt opgestart vinden veel New Yorkers troost, door wedstrijden van de Yankees te bezoeken. Ook de dat seizoen kwakkelende Yankees zelf putten kracht uit de tragedie en beginnen aan een opmars in de MLB. “We speelden voor iets groters dan honkbal”, zegt Jeter resoluut.