<
>

Field of Dreams: Cubs verslaan Reds in sprookjesachtig decor

In de MLB stond donderdag een bijzondere ontmoeting tussen Cincinnati Reds en Chicago Cubs op het programma. Het duel tussen de twee ploegen werd namelijk afgewerkt naast de filmlocatie van de film Fields of Dreams uit 1989 in Dyersville, Iowa. In een sprookjesachtig decor waren de Cubs met 4-2 te sterk voor de Reds.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van de Field of Dreams-game in de MLB. Toen stonden Chicago White Sox en New York Yankees tegenover elkaar. Het werd een spektakel van jewelste met een 9-8 zege in het voordeel van de White Sox. Voor de honkballers is de wedstrijd een unieke ervaring. Dat begint al bij de opkomst. De spelers komen vanuit de omliggende maïsvelden het speelveld opgelopen.

Cubs te sterk voor de Reds
De bijna 8000 toeschouwers werden dit keer voorafgaand de hoofdact in vervoering gebracht door een vader en zoon-moment van Ken Griffey Sr. and Ken Griffey Jr. In navolging van de Griffeys kwamen legendes van beide clubs het veld op om een balletje te gooien.

Vervolgens was het tijd voor het echte werk. De Cubs trokken al snel het initiatief naar zich toe. In de eerste inning liep de ploeg uit Chicago weg bij de Reds met een 3-0 voorsprong. Daarmee werd de basis gelegd voor de overwinning. De Cubs hoefden niet meer achterom te kijken en wonnen uiteindelijk met 4-2 van de Reds.