<
>

MLB: Ohtani in historisch lijstje na drie records op een avond

De two-way-sensatie van Los Angeles Angels Shohei Ohtani heeft op een avond drie records op zijn naam gezet. De Japanner sloeg zijn 118e homerun van zijn carrière en de tiende homerun van het seizoen. Daarmee is hij samen met honkballegende Babe Ruth de enige MLB-speler ooit met tien overwinningen en tien homeruns in een seizoen.

Ohtani’s Angels wonnen dinsdagavond met 5-1 van de Oakland Athletics. De Japanse honkbalster was opnieuw de belangrijkste man voor zijn ploeg.

Nadat Ohtani drie slagmannen had uitgegooid, liet hij vanaf de plaat zien hoe het wel moest. Met een flinke klap sloeg Ohtani zijn volgende homerun, waarmee hij Babe Ruth evenaarde. Daarbovenop betekende de 118e homer in zijn carrière dat hij de op een na succesvolste Japanse honkballer is. Alleen Hideki Matsui is de enige Japanner met meer homeruns dan Ohtani met 175.

Als laatste verbrak Ohtani zijn eigen record dat hij vorig jaar vestigde. Vorig seizoen combineerde Ohtani 25 homeruns zelf als slagman, met 156 strikeouts als pitcher. Dit seizoen staat hij al op 157.