<
>

Mets winnen gemakkelijk van concurrent Braves

De eerste wedstrijd van zaterdagavond tussen New York Mets en Atlanta Braves is in het voordeel van New York gevallen. De koploper van de National League East won in eigen huis met 8-5 van de dichtste achtervolger. Om 1.10 uur 's nachts Nederlandse tijd ontmoeten de beiden ploegen elkaar opnieuw.

Mets veel beter van start

Wat een kraker moet worden, begint slaapverwekkend. Atlanta Braves begint elke inning aan slag, maar houdt dan steeds niet lang vol. New York Mets blijft daarentegen wel lang staan wanneer zij mogen slaan. Op die manier sprokkelt de ploeg uit New York hier en daar de punten binnen en leidt na zes inningen dan ook met 5-0. Francisco Lindor heeft zich op dat punt al onderscheiden. Met twee punten en twee 'assists' trekt hij de hoofdrol naar zich toe.

In de zevende inning reageren de Braves eindelijk en scoort het twee runs, met daarin een belangrijke rol voor sterspeler Ronald Acuña Jr. Toch gaat ook deze inning naar de Mets, die drie keer scoren en de derde RBI van Francisco Lindor noteren.

Eindsprint van Braves te laat

In de laatste inning zet Atlanta Braves nog een eindsprint in. Een 8-2 achterstand wordt teruggetrokken tot een 8-5 wanneer Austin Riley, Matt Olson en Travis d'Arnaud achter elkaar binnenlopen op het thuishonk. Het is alleen niet genoeg want Eddie Rosario wordt uitgegooid door Edwin Diaz en zo hoeft New York Mets niet eens te slaan in de negende inning. Daarmee blijft ook een mogelijk optreden van Kenley Jansen achterwegen. Ozzie Albies is nog altijd geblesseerd en kwam dus ook niet in actie.

Met de overwinning pakken de Mets nu de voorsprong in de serie en weten ze dat de Braves voorlopig niet dichter bij hun koppositie in de divisie komen. Atlanta kan de serie alleen nog gelijk trekken door de tweede wedstrijd op zaterdag te winnen.