<
>

Trade deadline in de MLB: Soto naar Padres

Op de laatste dag dat er spelers van team mogen wisselen is sterspeler Juan Soto binnengehaald door San Diego Padres. Soto komt samen met Josh Bell over van Washington Nationals. Het is een van de meest geruchtmakende trades in de MLB ooit. “Hij is de puurste slagman in de MLB op het moment.”

De pas 23-jarige Soto wordt gezien als een van de beste slagmannen in de MLB. Zijn slagkracht in combinatie met zijn nog jeugdige leeftijd maakt hem tot een van de meest gewilde honkballers in de competitie. De Padres kunnen wel wat kwaliteit op de plaat gebruiken, als zij in de play-offs hoge ogen willen gooien.

Volgens MLB-commentator Tom Stuifbergen is Soto de puurste slagman in de MLB op het moment, vertelde hij in ESPN In Alle Staten. “Soto heeft kracht, is snel, intimideert af en toe pitchers. Hij heeft eigenlijk alles.”

In ruil voor Soto en Bell, sturen de Padres liefst vijf spelers naar het kwakkelende Washington Nationals. MacKenzie Gore, Robert Hassell III, C.J. Abrams, James Wood, Jarlin Susana en Luke Voit moeten allemaal hun spullen pakken en verhuizen naar laagvlieger Washington.

De Nationals hadden geen andere keus dan hun sterspeler te laten gaan. De ploeg uit Washington staat stijf onderaan in de National League en de toekomst ziet er ook niet rooskleurig uit. Soto weigerde contractverlenging bij de Nationals, omdat hij bij een winnend team wilde gaan spelen. Ook al boden de Nationals Soto een contract aan van in totaal 440 miljoen dollar. Met nog twee jaar op zijn contract koos Washington Nationals eieren voor hun geld en ruilden Soto voor het handje vol talenten.

Verrassing Baltimore Orioles voegt extra outfielder toe

Brett Phillips was in 2020 nog een sensatie tijdens de World Series voor Tampa Bay Rays, maar vertrekt nu naar Baltimore Orioles. Van de Orioles werd weinig verwacht dit seizoen, maar presteren boven verwachting goed. Phillips groeide op in Florida als een fan van de Rays, maar moet zijn jeugdliefde nu verlaten voor de verassing van dit seizoen Baltimore Orioles.

Atlanta Braves met Curaçaoënaar Ozzie Albies gaan als titelverdediger opnieuw voor het winnen van de World Series. Albies is nog herstellende van een gebroken voet en om dat gat op te vullen, haalden de Braves Ehire Adrianza.
Twee minuten voor het verstrijken van de deadline voegden de Braves ook closer Raisel Iglesias nog toe aan de selectie van de regerend kampioen. De 32-jarige Iglesias is een ervaren man op zijn positie, iets dat nog mistte bij de Braves volgens general manager Alex Anthopoulos.