<
>

Profar weer beslissend voor San Diego Padres

Jurickson Profar is met een career-high van five hits beslissend geweest voor San Diego Padres. De ploeg van de Curaçaoënaar won met 13-5 van Colorado Rockies. Daarmee winnen de Padres ook het eerste duel van de doubleheader met de Rockies.

De zege werd geboekt een aantal uur nadat MLB-superster Juan Soto werd overgenomen van de Washington Nationals. Het binnenhalen van Soto wordt gezien als één van de grootste deals ooit in de honkbalgeschiedenis.

Soto werd een paar minuten voor de eerste worp gepresenteerd aan het publiek. Ruim 23.000 toeschouwers in Petco Park applaudisseerden luid toen Soto en Josh Bell, een andere nieuweling overgekomen van de Nationals, vroeg in de wedstrijd op het tv-scherm verschenen.

Profar is blij met zijn nieuwe teamgenoten Soto en Bell. "Het gaat ons veel helpen. We zullen een nog beter team worden.'' Hij vervolgt: ''Ik ben enthousiast voor iedereen die we hebben, maar vooral Juan Soto. De slagman die hij is, vooral omdat hij zo jong is en de dingen die hij aanvallend al heeft bereikt.''