<
>

The Captain, aflevering 2: Van rookie naar leider van de Yankees

Dinsdag om 21:00 uur gaat de tweede aflevering van de zevendelige serie The Captain in première op ESPN. De docu-serie biedt een indrukwekkend portret van het leven en de Hall of Fame-carrière van Yankee-legende Derek Jeter. Iedere dinsdag zendt ESPN een nieuw deel uit van The Captain. Jeter was het gezicht van de New York Yankees. De aanvoerder op en naast het veld. De oud-honkballer is vijfvoudig World Series-kampioen en één van de grootste sportsupersterren van zijn tijd.

In aflevering twee breekt Jeter door en behaalt voor het eerst succes. Maar met het succes komt ook de roem en het leven van een ster. De aantrekkingskracht van drank, feesten en vrouwen cirkelt om de dan nog jonge Jeter heen.

Ook op het veld verandert de dynamiek. Als Jeter veteraan David Wells op zijn plek zet tijdens een wedstrijd, zet hij definitief de toon als captain van de Yankees. Het luidt de meest succesvolle periode in de geschiedenis van de Yankees in. Maar als er tijdens contractonderhandelingen spanningen ontstaan tussen de New Yorkse honkbalclub en Jeter, wordt de loyaliteit van de korte stop op de proef gesteld.