<
>

MLB: Profar slaat beslissende homerun voor Padres

Jurickson Profar is met een homerun en een honkslag beslissend geweest voor San Diego Padres. De ploeg van de Curaçaoënaar won met 3-2 van Minnesota Twins. Daarmee winnen de Padres ook de best-of-three-serie van de Twins met 2-1.

De openingsscore kwam direct op naam van Profar. In de derde inning sloeg de left fielder de bal het publiek in, waardoor de Padres op een 1-0 voorsprong kwamen. Het is de tweede wedstrijd op rij dat Profar een homerun slaat.

In de vijfde inning stond een gelijke 2-2 stand op het scorebord, toen Profar met een honkslag zijn teamgenoot Trent Grisham op het derde honk zette. Vanuit die fijne scoringspositie scoorde Grisham, wat uiteindelijk de beslissing bleek.

Manager weggestuurd

De manager van San Diego Padres, Bob Melvin, werd in de vijfde inning weggestuurd na een discussie met de arbitrage. De first baseman van de Padres, Eric Hosmer, ving een bal die het net van de tribune schampte en dus een foul ball zou zijn. Nadat de umpires de beelden nogmaals bekeken, beslisten zij in het nadeel van de Padres. Melvin beweerde dat hij alleen om uitleg vroeg, waarna hij werd weggestuurd.

Het wegsturen van de manager deed de Padres niet veel, want na zijn vertrek werd de overwinning binnengesleept door de ploeg van Profar.