<
>

'MVP' Stanton leidt American League naar negende zege op rij in All-Star Game

De spelers van de American League hebben voor de negende keer op rij de MLB All-Star Game gewonnen. De ploeg, met Xander Bogaerts van Boston Red Sox in de gelederen, rekende in Dodger Stadium af met de collega’s uit de National League: 3-2.

Voor de eerste keer in 42 jaar was Dodger Stadium het decor voor de 'Midsummer Classic'. Vertrouwd terrein voor Los Angeles Dodgers-pitcher Clayton Kershaw, die de zesde pitcher was in veertig jaar die in zijn thuisstadion aan de All-Star Game begon.

Stanton

De spelers uit de National League kwamen in Los Angeles op een 2-0 voorsprong, maar Giancarlo Stanton trok in de vierde inning de stand gelijk dankzij een 2-run homerun. De speler van New York Yankees werd verkozen tot MVP van de All-Star Game. Een memorabele wedstrijd dus voor Stanton, die opgroeide in de omgeving en in zijn jeugd wedstrijden bezocht in Dodger Stadium.

Het publiek in het stadion zag in de vierde inning back-to-back homeruns, want na de homerun van Stanton was het direct raak voor Byron Buxton. Ook de speler van Minnesota Twins sloeg de bal uit het veld, waardoor de American League opnieuw de sterkste bleek tijdens de 'Midsummer Classic'.