<
>

Red Sox winnen dankzij walk-off van Yankees

Boston Red Sox heeft op spectaculaire wijze afgerekend met een negatieve reeks. In de tiende inning wonnen de Sox met 6-5 van aartsrivaal New York Yankees dankzij een walk-off van Alex Verdugo. Zo komt er een einde aan een serie van vier opeenvolgende nederlagen.

Verdugo was de man van de wedstrijd, want in de achtste inning zorgde hij er ook hoogstpersoonlijk voor dat een 3-2 achterstand werd weggepoetst.

Maar het verhaal van de wedstrijd was Jeter Downs. De 23-jarige speler van de Red Sox wachtte nog op de eerste honkslag uit z'n nog jonge carrière. En die kwam in de tiende inning. Uitgerekend tegen het team waar Derek Jeter furore maakte. Downs is namelijk vernoemd naar Jeter. In de tiende inning zorgde Downs er aan slag voor dat een 5-3 achterstand naar 5-4 werd getrokken. En vervolgens was hij het die dankzij de honkslag van Verdugo als winnende punt over de thuisplaat kwam.

Xander Bogaerts had met twee honkslagen en een binnengelopen punt ook een aandeel in de overwinning.

Ondanks de overwinning kijken de Red Sox nog wel tegen een flinke achterstand aan in de American League East. Daarin zijn de Yankees heer en meester met liefst 61 overwinningen tegenover 24 nederlagen. De Red Sox staan met 46 om 39 tweede.

De Yankees en de Sox staan vanavond nog een keer tegenover elkaar in Fenway Park in Boston. Om 01.00 uur LIVE op ESPN.