<
>

Albies enige overgebleven Nederlander in race voor All Star-wedstrijd

Todd Kirkland / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ozzie Albies is de enige Nederlander die nog in de stemrondes zit voor de MLB All Star-wedstrijd. Op vijf juli opent de finale van de stemrondes en dan zal bekend worden welke spelers op 19 juli in Dodger Stadium in actie zullen komen. Aaron Judge van New York Yankees en Ronald Acuna Jr. van Atlanta Braves hebben zich al verzekerd van een plek bij de selectie voor de MLB All-Star Game. Dat werd duidelijk na de eerste stemronde.

Albies was met 34 runs, 33 RBI's en 8 homeruns bezig aan een zeer sterk seizoen, maar hij brak in juni zijn voet. Door zijn blessure zit hij zeker tot half augustus langs de kant en moet hij, indien geselecteerd, ook de MLB All Star-wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Landgenoten Jurickson Profar en Xander Bogaerts hebben het niet gered tot de laatste ronde, ondanks hun indrukwekkende optredens tot dusver in het seizoen 2022. Didi Gregorius keerde te laat terug van een blessure om in aanmerking te komen.

De aanvoerders kunnen als terecht beschouwd worden, want beide Judge en Acuna zijn bezig aan een geweldig seizoen. Met al 29 homeruns achter zijn naam ligt Judge op koers om het clubrecord van 61 homeruns van Roger Maris uit de boeken te slaan. Ook lijkt Judge de gedoodverfde MVP in de American League. Acuna Jr. keerde eerder dit seizoen terug van lang blessureleed en pakte meteen zijn rol als sterspeler bij de Braves weer op.

National League MVP-favorieten Paul Goldschmidt en Mookie Betts hebben het geschopt tot de finale van de stemrondes. Vanuit de American League zijn Vladimir Guerrero Jr., Mike Trout en Shohei Ohtani de grote namen die nog in de race zijn.