<
>

MLB deelt flinke straffen uit aan vechtende honkballers

De MLB heeft de vechtende spelers en coaches bij de wedstrijd tussen Los Angeles Angels en Seattle Mariners hard aangepakt. 12 honkballers en coaches zijn geschorst. Interim-manager Phil Nevin van de Angels is met tien wedstrijden schorsing het meest de pineut. Outfielder Jesse Winker van de Mariners kreeg een schorsing van zeven wedstrijden.

JP Crawford (Mariners) kreeg vijf wedstrijden, Angels-werpers Ryan Tepera en Andrew Wantz werden voor drie wedstrijden geschorst en Mariners-outfielder Julio Rodriguez, Raisel Iglesias en Manny Del Campo (Angels) kregen twee wedsrijden aan hun broek. Derde honkman van de Angels, Anthony Rendon, die voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is na een polsoperatie, wordt vijf wedstrijden geschorst als hij terugkeert van zijn blessure.

De schorsing van Nevin begon maandagavond toen de Angels een thuisserie openden tegen de Chicago White Sox. Coach Ray Montgomery nam zijn plaats in terwijl de Angels de White Sox met 4-3 versloegen. Montgomery (twee wedstrijden schorsing) en catching-coach Bill Haselman (één wedstrijd) zullen hun schorsingen uitzitten als assistent-pitchcoach Dom Chiti terugkeert van zijn schorsing van vijf wedstrijden.

De straffen werden aangekondigd binnen 90 minuten na de wedstrijden van Los Angeles en Seattle maandagavond. Alledrie de Mariners-spelers gingen in beroep en stonden in opgesteld bij de 9-2 nederlaag van Seattle tegen de Baltimore Orioles.