<
>

MLB: 'Profar for president' en Judge beslissend

Jurickson Profar verkeert in bloedvorm dit seizoen en ook op woensdagavond werd dat weer duidelijk. Tegen Arizona Diamondbacks was de bijdrage van El Patron met twee punten en twee 'assists' aanzienlijk in de 10-4 overwinning voor San Diego Padres. Ook Aaron Judge liet zien klasse weer zien. Met twee homeruns was de sterspeler van koploper New York Yankees beslissend in de nipte overwinning op Tampa Bay Rays (5-4).

Profar's punten

Net als een week eerder blijkt Profar goed in het openbreken van de wedstrijd voor de Padres. Al snel in de wedstrijd is de Antiliaanse-Nederlander van belang. Mede door zijn vroege vangbal lukte het de Diamondbacks niet om te scoren in de eerste inning en kregen de Padres de mogelijkheid om de voorsprong te pakken. Dat lukt dan ook via Profar zelf, die zich op de honken heeft geslagen en rustig kan binnenlopen voor de 1-0 na de slag van Austin Nola.

Nadat de ploeg uit San Diego op voorsprong komt lopen ze ook snel uit. Bij een stand van 4-0 begint Profar aan een iets moeizamere ronde langs de honken. Hij komt goed weg op het tweede honk wanneer Perdomo hem hoort uit te branden, maar vergeet de bal te vangen. Op de overtuigende slag van Voit kan Profar dan rustiger binnenlopen voor zijn tweede run van de wedstrijd.

Profar sluit de wedstrijd in de vijfde inning af met een two-run-single en kan dus twee RBI's op zijn conto bijschrijven, waarmee hij de voorsprong vergroot van 6-1 naar 8-1. Met zijn bijdrage in Arizona komt de Curacaoer in juni al op 22 runs (tien meer dan in beide voorgaande maanden) en 15 RBI's. Profar is ook hard op weg zijn beste seizoen in de MLB tot dusver te noteren nu zijn statistieken in de buurt komen van die uit 2018, terwijl het seizoen nog niet halverwege is.

Judge homeruns

Ook voor Aaron Judge van New York Yankees is het een seizoen waarin hij kan jagen op persoonlijke records. Zo staat Judge al op 27 homeruns - zes meer dan wie dan ook in de MLB dit seizoen - en lijkt hij zijn 52 homeruns van 2017 te gaan verbreken. Dat komt mede door twee nieuwe homeruns op woensdagavond, De Yankees staan al 3-0 achter in Tampa Bay tegen de Rays wanneer Judge aanlegt voor zijn eerste homerun. De achterstand is nog steeds niet weggepoetst wanneer Judge in de zevende inning opnieuw achter de bal gaat staan. Hij slaat weer een homerun en brengt zijn ploeg terug naar een achterstand van slechts één punt, 4-3. Het blijkt belangrijk, want een inning later kan Jose Trevino met een nieuwe homerun zichzelf en een medespeler binnenslaan voor twee punten en daarmee de winst. Een tweede nederlaag op rij wordt daarmee ternauwernood voorkomen.