<
>

Bogaerts verslaat Schoop, Ohtani schittert maar verliest

Shohei Ohtani heeft voor spektakel gezorgd in de MLB. De Japanner van Los Angeles Angels sloeg twee homeruns waarbij drie punten werden binnengelopen. De laatste leverde een sensationele gelijke stand op in negende inning. Maar tegenstander Kansas City Royals ging er toch nog met de winst vandoor dankzij Whit Merrifield. Hij begon de 11e inning met een rake slag die twee punten opleverde. LA kwam nog tot één punt en zo wonnen de Royals met 12-11 op bijzondere wijze van de Angels.

Ook twee Nederlanders troffen elkaar. Xander Bogaerts nam het met Boston Red Sox op tegen Jonathan Schoop van Detroit Tigers. Bogaerts droeg bij aan een nipte zege met twee hits. Zelf liep hij ook een punt binnen. Schoop zorgde nog wel voor een homerun in de negende inning, maar het was niet meer genoeg voor de winst: 5-4. De Tigers kunnen de overwinning goed gebruiken met een op twee na laatste plek.

Isaac Paredes was in vorm voor Tampa Bay Rays, de nummer zeven van de American League. Hij sloeg in zijn eerste drie slagbeurten een homerun en zorgde daarmee voor een kleine overwinning op New York Yankees, die eerste staan in dezelfde league: 5-4. Het was pas de derde nederlaag van de Yankees in 20 wedstrijden. Voor Paredes was het de tweede multihomer van het seizoen, nadat hij hetzelfde presteerde tegen Detroit.